Lennes Buss Aktiebolag

Följ oss :
Välkommen till oss

Om Lennes Buss

Vi kör all sorts beställningstrafik och har vår bas i Borlänge mitt i underbara Dalarna. Vi är kända för vår höga servicenivå och våra fina bussar. Med våra olika storlekar på bussar så anpassar vi oss efter era önskemål. Eftersom säkerhet och miljö är mycket viktigt för oss så har vi såklart säkerhetsbälten, alkolås och bästa miljöklass på våra bussar. 

Historia

1923
Lennes-bus-1923

Det var så här det började med svagdricka från Lennes bryggeri. Drickabilen försågs sedan med stolar för att kunna ta passagerare 1924

1924
Lennes-bus-1924

Det här glada sällskapet på Siljan runt-resa har fått parkera på sidan för att vara ur vägen. Gustav V och drottning Viktoria var på besök i Dalarna och skulle fram. Sällskapet fick vänta två timmar innan höga vederbörande passerade.  Det är Ernst Lenne vid Ford-lastbilens ratt och året var 1924.

Okänt
Lennes-bus

Här är årtalet okänt. Men en Chevrolet är det i vilket fall.

1928
Lennes-bus-1928

Här ses en av landets första skolskjutsar, kanske rentav den allra första. Bilen är en Fiat.

1952
Lennes-bus-1952

Året för den här bilden bör vara 1952. Bussen av märket ”Tempo Matador", årsmodell 52, var försedd med en VW-motor på 25 hk.

1952
limuzine Buss

Samma fina buss igen och en limousine av märket Dodge

1962
våra bussar
Den här bilden är tagen 1962. Den lille grabben i fönstret är numera stor och ägare till lennes buss, det är mats lenne. Scanian var ny ungefär 1948.

Vill du vara med på vår resa och göra skillnad?

Här hittar du aktuella lediga tjänster hos oss. Vi söker ständigt efter duktiga medarbetare, ansök nu och bli en del av vårt team!

Kontaktinformation

Följ oss:

Hör av dig!